• latinsky: acidóza
  • jiný název: acidóza
  • skloňovaný název nemoc: acidózou
  • související produkty: ;;955 ;;935 ;;930
  • Skloňování 2: acidózu
  • Id hlavního postiženého orgánu: 1134

Překyselení organismu, nebo-li překyselení žaludku, je způsobeno především konzumací kyselinotvorných potravin a nápojů. Kyselost potravy je hodnocena pH (množství volných iontů vodíku). Stupnice pH má rozsah 0 až 14. Pokud je pH nad hranicí 7, zásaditost se zvyšuje. PH pod hranicí 7 naopak značí kyselost. Čím nižší pH, tím kyselejší prostředí.

Příznaky překyselení organismu není radno brát na lehkou váhu, neboť dlouhodobé překyselení může dovést k závažnějšímu onemocnění. Hodnotu pH ovlivňuje duševní rozpoložení a stres.
Překyselení žaludku či organismu má vliv na funkci celého těla. Projevit se může mnohými příznaky, ovšem nejzřetelnějším z nich je tlak v oblasti hrudníku, tzv. pálení žáhy. Tento příznak překyselení bývá provázen nevysvětlitelnou únavou, nespavostí či střevními potížemi. Pálení žáhy velmi často trápí těhotné ženy, protože zvětšená děloha tlačí na žaludek.

S překyselením organismu pak souvisí další možné problémy, které se mohou jevit jako příznaky, v podstatě jsou však jeho příčinou. Mezi ně patří porucha imunity, alergie, ekzémy, gynekologické záněty, neplodnost, nadváha, porucha nervové stability, v horším případě onkologická onemocnění.

Vyvážné Ph je velice důležité i pro vnitřní prostředí pohlavního ústrojí. Pokud se snažíte počít, je dobré Ph sledovat. 

 

Diagnostika překyselení organismu:

 

O kyselosti organismu nás přesvědčí jednoduchá metoda měření pH pomocí lakmusových papírků. Tento test trvá jen několik dní. Pokud zůstává indikátor lakmusového papírku v kontaktu s močí zcela bez zabarvení, pak proužek signalizuje již silné překyselení organismu. Zelenomodrý proužek ukazuje bazické pH a značí patřičnou zásaditost. Po několikadenním měření lze vyhodnotit kyselé či zásadité prostředí organismu.
Nesprávné pH může vést k osteoporóze, poruše střevní mikroflóry i rozvoji nádorového onemocnění. 

 

Léčba:


Překyselení žaludku vyléčíme pouze již zmíněnými zásadami ve stravování a dostatečným pitným režimem obsahující vodu, zeleninové šťávy a bylinné čaje. Léky na překyselení žaludku mohou neutralizovat kyselost, avšak dlouhodobě problém neřeší. Při opakovaném pálení žáhy a překyselení organismu by měl být pravidelně posilován imunitní systém, který pomůže nastolit správnou rovnováhu v těle.

 

Příčiny  z pohledu klasické medicíny

 

Překyselení organismu způsobuje ve většině případů špatná životospráva. Pravidelný a častý přísun bílé mouky, bílého cukru, tmavého masa, „umělých“ potravin, kávy či alkoholu způsobuje zvýšenou produkci kyselých žaludečních šťáv. Překyselení je také důsledkem nedostatku ovoce, zeleniny a bylinek v jídelníčku. Kouření velmi často způsobuje překyselení, tzv. pálení žáhy. Nedostatek pravidelného spánku a pohybu na čerstvém vzduchu či oslabený imunitní systém jsou dalšími rizikovými faktory.

 

Majitelé
linka zelena
Valdimír Ďurina

Vladimír Ďurina
„Mým cílem bylo vymyslet takový produkt, který bude stejně silný jako antibiotika, bude na přírodní bázi, bude v něm něco z krystalterapie, něco z fytoterapie a něco z informací rostlin.

Roberto Carlos Gomez Colman
Diochi Paradise

Myslím si, že mnoho lidí, kteří onemocněli nějakou chorobou, dojde k tomu, že nejcennější v životě je zdraví. Tím to začíná a tím to končí.“

Roberto Carlos Gomez Colman