Pro 4 osoby budeme potřebovat:

900g brambor
15g oloupaného čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
2 větší rajčata
4 lžíce rostlinného oleje
¾ lžičky semínek římského kmínu
1 lžička semínek hořčice
1 velká oloupaná cibule
1 lžička kurkumy
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička garam masaly
½ lžičky chilli koření
1 velká hrst čerstvého nasekaného koriandru

Postup:

Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu a osolte ji. Vsypte brambory a uvařte je do měkka. Pak je nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na 2,5cm kostky. Promíchejte zázvor, česnek a čtvrtky rajčete. Velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej. Vsypte semínka římského kmínu a hořčice a chvíli smažte, pak přidejte cibuli. Smažte asi minutu, přidejte rajčatovou směs, mletá koření a sůl. Smažte zlehka asi 2 minuty, až se směs a vůně propojí. Přidejte kousky rajčat, promíchejte a smažte 3 až 4 minuty, pak vsypte brambory a smažte další 4minuty, aby nasákly kořeněnou šťávou. Je li třeba, dosolte. Nakonec vmíchejte lístky koriandru.